logo
De multe ori am visat sa gasim un loc unde sa uitam de agitatia orasului, sa lasam la o parte stress-ul cotidian, un loc in care sa ne relaxam si sa petrecem cateva ore de rasfat atmosfera calda si intima, terapie cu apa, maini magice si uleiuri miraculoase.

Vino sa ne descoperi! Iti oferim oaza in care te poti rasfata intr-o atmosfera relaxanta, unde mintea, corpul si sufletul se destind si se armonizeaza. Poti incerca experienta multisenzoriala a aromelor, a masajelor si a terapiilor cu apa termala.

Blog

Pilates… Joseph Pilates

7 Lucruri pe care nu le știai despre Pilates

Ai tot auzit probabil despre Pialtes că ar fi un sport asemănător cu yoga, ca e „un fel de yoga fierbinte”, poate că ai idee și despre beneficiile acestui tip de antrenament, dar cât de multe știi despre fondatorul acestei tehnici?

1. A suferit de rahitism, de astm și de reumatism

Născut în 1880 la Düsseldorf în Germania, Joseph Pilates a fost, puțini știu, un copil bolnăvicios, care a suferit de rahitism, de astm și de reumatism.

2. A studiat filosofiile estice și vestice

A studiat filosofiile estice și vestice și diverse forme de exerciții inspirate de aceste filosofii, fiind foarte influențat de stilul de viață al anticilor romani și greci.

3. A fost actor de circ, iar în 1912 a călătorit în Anglia, interpretând rolul unei statui greci vii.

4. A fost prizonier într-un lagăr de la Man la izubcnirea Primului Război Mondial

A fost și prizonier într-un lagăr dupa izbucnirea Primului Război Mondial, alături de alți germani, pe insula Man.

Aflat închis in lagăr, acesta a predat și și-a practicat programul de fitness. În acest timp a început să lucreze și la proiectarea unor aparate care să ajute la reabilitarea celor răniți, a bolnavilor sau a persoanelor cu handicap fizic.

5. A fost angajat de către guvernul german ca antrenor al noii armate

Întors în Germania după război, a fost invitat de către guvernul german să fie antrenor al noii armate.

6. A dezvoltat mai mult de 600 de exerciții

Pe parcursul activității sale ca antrenor, Pilates a dezvoltat mai mult de 600 de exerciții pentru variatele tipuri de aparate pe care le-a inventat.

7. A fost un om al disciplinei

Despre Joseph Pilates se mai știe că a fost un om al disciplinei, fapt confirmat de condiția sa fizică și de învățăturile sale.

În munca sa se regăsesc influențe ale sistemului Yoga, gimnasticii, boxului, artelor marțiale, precum și influențe ale filosofiilor orientale și occidentale.

Era convins că sistemul său, ca stil de viață, poate influența fiecare fațetă a ființei umane și, ca atare, a societății ca întreg, și pe bună dreptate acest lucru este un fapt real, doar dacă luăm ca exmplu de determinare în viață ambiția sa de a își depășii propriile afecțiuni prin explorarea culturismului, gimnasticii, a săriturilor în apă și a exercițiilor fizice.

No Comments

Post a Comment